HTML

Messianizmus

Olvasnivaló mindazoknak, akik fölnéznek Lionel Messire.

Friss topikok

  • Seňorita Szöszi: @luli10: Ó, nagyon köszönjük! :) Nem véletlenül van kint a te weblapod sem nálunk. Szerint is lá... (2011.07.21. 21:10) Nyílt levél, nyitott kérdések
  • Lionel85: Ebbe én is belegondoltam a napokban, pontosan az utolsó mondat utolsó részénél. Azaz, ha egyszer M... (2011.07.11. 19:41) Cry for me, Argentina!
  • Lionel85: Így van! Steaket kell enni ilyenkor. :D (2011.06.26. 08:58) 24
  • Seňorita Szöszi: @Lionel85: És reméljük utána is nagy lesz a jókedv. :) (2011.06.13. 19:58) Az edzőtáborból jelentjük
  • Lionel85: Örülök, hogy hosszú idő után született meg újra egy poszt, egy remek interjú. Gratula hozzá! (2011.05.24. 19:11) Messi felfedi titkait

2011.02.01. 21:45 Csöncsön

Nagyon messze a vége még

A hétvégi bajnoki fordulóban Vadócz Krisztián csapata, az Osasuna 1-0-ra legyőzte a Real Madridot, a Barcelona pedig Alicantéban 3-0-ra legyőzte a Herculest. E két eredmény következtében a Barca előnye a spanyol bajnokságban hét (azaz 7) pontra nőtt. Sokan már arról kezdenek, kezdtek beszélni, hogy a La Liga 2010/2011-es kiírása eldőlt; a Barcelonának oda is lehet adni az aranyérmeket.

Így azonban csak az beszél, aki nem tudja, hogy milyen átkozottul hosszú a spanyol bajnokság.

Pep Guardiola természetesen mindenkit arra figyelmeztetett, hogy ne higgyen a szirénhangoknak. Szó sincs arról, hogy véget ért volna a bajnoki küzdelem. Egyben emlékeztet minket a közelmúltra is: két évvel ezelőtt, Guardiola edzősködésének első évében már 12 (!) ponttal is vezetett a Barca a Real előtt, a tavaszi Clásicoig azonban ebből nyolcat (figyelünk: nem hetet; nyolcat) ledolgoztak a királyiak.

Talán mert két éve nem volt olyan jó és magabiztos a Barca, netán valami hatalmas hullámvölgybe került? Nem. Egyik sem igaz. Két éve ugyanolyan megrendíthetetlenül magabiztosan menetelt a Barcelona, mint most; és igazából nagy formahanyatlás sem történt tavasszal. Elvesztett két olyan meccset, amelyet simán (bárhol, bármikor, a világ bármely csapatának) el lehet veszíteni (az Atlético Madrid ellen, illetve a városi derbin), becsúszott egy döntetlen, és hipp-hopp, el is tűnt nyolc pont előny a semmibe.

A spanyol bajnokság nagyon-nagyon hosszú, 38 forduló, melynek éppen hogy túl vagyunk a felén. És nemcsak hosszú: nagyon erős és kiegyensúlyozott is. Nincsen borítékolhatóan biztos győzelem. Nemcsak a nagyokra, a Valenciára, a Villarrealra, az Atlético Madridra kell készülni, hanem mindenkire. A Real Madrid a három jelenleg kieső helyen álló csapat közül kettőnek az otthonában nem volt képes győzni. Ugyanez, ha nem lesz tökéletes a koncentráció, megtörténhet a Barcelonával is.

Szirénhangokat mondtunk, nem véletlenül. Semmi sem jelent nagyobb veszélyt a Barcelona jelenleg tökéletesen működő gépezetére, mint ha a játékosok elhiszik, hogy a mezük garantálja a meccsenkénti három pontokat. Ha van csapat, amelyik idei és korábbi eredményei alapján könnyen elhihetné, hogy okkal hihetné ezt, az a Barca. És ha van ilyen játékos a Barcán belül, az Messi. Ez a csapat Messivel az élen számtalanszor bebizonyította már, hogy a legmagasabb szintű futballra képes; miért ne gondolhatnák, hogy már éppen elég bizonyítékot letettek ez ügyben az asztalra? Ez az elég szócska: ez a szirénhang.

A Barcelona idén még semmit sem nyert meg. Lehet ebből a szezonból egy legendás és emlékezetes bukás is. Amely annál nagyobbat szólna, minél magasabbról történik.

Az aranylabda-átadás körüli hercehurcát szemlátomást mindenféle zökkenő nélkül átvészelte a Barcelona. Most egy újabb próba jön, egy újabb veszély leselkedik a csapatra: az elbizakodottság, a megelégedettség, az elkényelmesedés kísértete.

A magunk részéről mindenesetre töretlenül hiszünk abban (Pep nyilatkozatát ezért is kellett ideidéznünk), hogy ezt a próbát is kiállja majd a legendás barcelonai csapategység.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://messianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr362632081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lionel85 2011.02.02. 09:38:26

Idén már van kupája a csapatnak, az idény eleji Spanyol Szuperkupa mindig az új szezonhoz tartozik. :P Viszont a többi kupa még tényleg nincsen kézben, azokért még sokat kell teperni. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2011.02.04. 18:27:36

@Lionel85:

Jogos! :-)

De az is igaz, hogy az augusztusban elhódított Szuperkupa aligha lenne igazi megkoronázása ennek az idénynek.
süti beállítások módosítása