HTML

Messianizmus

Olvasnivaló mindazoknak, akik fölnéznek Lionel Messire.

Friss topikok

  • Seňorita Szöszi: @luli10: Ó, nagyon köszönjük! :) Nem véletlenül van kint a te weblapod sem nálunk. Szerint is lá... (2011.07.21. 21:10) Nyílt levél, nyitott kérdések
  • Lionel85: Ebbe én is belegondoltam a napokban, pontosan az utolsó mondat utolsó részénél. Azaz, ha egyszer M... (2011.07.11. 19:41) Cry for me, Argentina!
  • Lionel85: Így van! Steaket kell enni ilyenkor. :D (2011.06.26. 08:58) 24
  • Seňorita Szöszi: @Lionel85: És reméljük utána is nagy lesz a jókedv. :) (2011.06.13. 19:58) Az edzőtáborból jelentjük
  • Lionel85: Örülök, hogy hosszú idő után született meg újra egy poszt, egy remek interjú. Gratula hozzá! (2011.05.24. 19:11) Messi felfedi titkait

2011.04.03. 15:07 Seňorita Szöszi

This gentleman prefers blondes

Mindig vallottam, hogy a lelkiismeretes munka meghozza a gyümölcsét. De arról nem is álmodtam, hogy ilyen gyorsan. Még alig fél éve dolgozgatunk Csöncsönnel ezen a blogon, és máris a legmagasabb szintekről érkeznek az elismerő szavak.

Sokáig pár szürke lelkű szkeptikus áprilisi tréfának tartotta Lionel Messi nyilatkozatát, melyben a férfilét egyik sarkalatos kérdésére adott egyértelmű választ.
Szőkék vagy barnák? - hangzott a dillema. Ő pedig rávágta: természetesen a szőkék. Ez igen meglepő válasz, hiszen mennyasszonya (?), a szépséges indiánlány a legjobb indulattal is csak mozdonyszőke.

A blog Szöszijeként nagy megtiszteltetésnek veszem ezt a preferenciát, kitűnő érzés, ha az ember elismerik.

Ha valaki azt hinné azonban, hogy Leo ezen véleménye a legérdekesebb azok közül, amelyeket non-foci tematikában kifejtett, téved. A francia L'Équipe magazin divatmellékletének főszereplőjeként még azt is elmondta, hogy nagyon szeret olvasni. Csak éppen mostanában kevés ideje jut rá, mert angolra jár.

Ebben két olyan információ is van, melyek az olyan mániákus Messi-hírfogyasztót is meglepik, mint én.

Először is az angoltanulás. Valami nagyob benne lehet a levegőben, talán Leo tényleg komolyan gondolja a folyamatos fejlődést a sztárság terén is. Mindenesetre a Barcelona orákulum, Cruyff pár hónappal ezelőtt már fejtegette szokásos rovatában mintegy mellesleg, hogy Leónak bizony meg kellene lassan tanulnia angolul. Ha már az egész világ kíváncsi rá, ugye.

És, ha már a világhódításról van szó, egyértelműen jót tesz a külcsínnek, hogy Leót a Domenico Dolce és Stéfano Gabbana nevezetű olasz urak vették a szárnyaik alá. Most már nem azok a bénácska fotók jelennek meg a valamiért erőltetett modellkarrier égisze alatt, amelyekről mi is értekeztünk. A francia szaklapban már kimondottan profi fotó jelent meg sokunk nagy megelégedésére.

A másik meghökkentő kijelentés az olvasásra vonatkozik. Tényleg nem akartuk itt a focisták műveltségén élcelődni, olcsó dolog lenne. De Leo maga mondta még zsenge ifjúkorában, hogy egyetlen könyvet olvasott életében, az is Maradonáról szólt.
Erre itt ez a forradalmi kijelentés, hogy kifejezetten szeret olvasni! Ha szőkék iránti vonzalma az én lelkemet melengette meg, ez a bölcsész Csöncsönét fogja.

Bár a spontánul jambusokban verselő Messi képét még kissé nehézkes elképzelnem, de egy tanáccsal tudnék szolgálni az időhiány miatt az olvasást hanyagolni kénytelen Leónak. Mostanában úgy jött ki a lépés, hogy a kívánatosnál többet kénytelen a padon tölteni. Mint láthattuk - és korábban mesélte is - hogy nagyon nem szereti a pálya széléről figyelni az eseményeket. Unalmában még jókori rágólufkat is fújt a Costa Rica elleni meccs közben.
Szóval amíg nem szólítja őt a mester játékra, addig elmerülhetne Lope de Vega híres-hírhedt bukolikus románcaiban.

Tegnap azonban csak egy bő félidőt kellett fölöslegesen várakoznia a világ legjobb és legfáradhatatlanabb játékosának (mások szerint pihennie), mert a Villareal elleni meccsen aztán beállhatott. Mivel a Xavit helyettesítő Keita helyett állt be, leginkább a nem túl látványos, de nagyon hasznos figyelemelterelő középpályás szerepét látta el. A Barcelona kicsit nyögvenyelősen, de legyőzte a Villarealt. Ezzel pedig újabb három ponttal növelte előnyét a tabella második helyezettje előtt. A Real Madridnak a legrosszabbkor csúszott be ez a vereség, két héttel a clásico előtt a Barca 8 ponttal vezet a bajnokságban.

Azért előre inni a medve bőrére nem volna ildomos így sem. Főleg, ha jövő szerdán még le kell győzni egy igazi orosz medvét - hogy sportújsáírósan eredeti fordulattal éljek - a Saktar Donyecket.
A jövő szombati meccsen pedig mind Busquets a középpályáról, mind Valdés, a tegnapi meccs hőse a kapuból hiányzik sárga lapok miatt. (Nem túl szép megoldással ússzák meg, hogy ne a clásicóról kelljen távol maradniuk...) Bár addigra Xavi és talán Puyol is visszatérnek. Szóval kizárólag az jelenthető ki, hogy minden képlékeny. Illetve talán még annyit, nagyon várjuk a clásicókat. Mert a program igen sűrű: a bajnoki Real - Barca után három nappal jön a Király Kupa döntője is azonos szereplőkkel. És, ha az orosz medve kifekszik, továbbá az angolok sem kelnek birokra a Reallal (amit azért remélünk), nemsokára jöhet a harmadik clásico is.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://messianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr132796195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lionel85 2011.04.03. 19:28:37

Először is, Antonellával legutóbbi információim szerint már nincsenek együtt. Még Messi-mama kottyantotta el ezt, bár lehet, hogy azóta ismét összejöttek (amiről én nem tudok). A másik, szerintem azért is kell az angol nyelv a számára, mert mint láthatjuk, egyre több felkérése van, egyre több megjelenése van a szponzoroktól, egyéb személyektől, ahol az általános nyelven illik megszólalni. A harmadik észrevételem pedig a Sahktar "leoroszozása", akik ukránok... de lehet ez ironikus mondat volt Szenyorita részéről.

Seňorita Szöszi 2011.04.03. 20:48:43

@Lionel85:
Én is azt hallottam, hogy annak a nagy, gyermekkorba visszanyúló románcnak vége. Tudtommal az anyai nagypapa biztatta az éteren keresztül unokáját a csajozásra.

Muszáj megtanulnia angolul, de a könyvek szeretetét kissé erősnek érzem. :)
süti beállítások módosítása