HTML

Messianizmus

Olvasnivaló mindazoknak, akik fölnéznek Lionel Messire.

Friss topikok

  • Seňorita Szöszi: @luli10: Ó, nagyon köszönjük! :) Nem véletlenül van kint a te weblapod sem nálunk. Szerint is lá... (2011.07.21. 21:10) Nyílt levél, nyitott kérdések
  • Lionel85: Ebbe én is belegondoltam a napokban, pontosan az utolsó mondat utolsó részénél. Azaz, ha egyszer M... (2011.07.11. 19:41) Cry for me, Argentina!
  • Lionel85: Így van! Steaket kell enni ilyenkor. :D (2011.06.26. 08:58) 24
  • Seňorita Szöszi: @Lionel85: És reméljük utána is nagy lesz a jókedv. :) (2011.06.13. 19:58) Az edzőtáborból jelentjük
  • Lionel85: Örülök, hogy hosszú idő után született meg újra egy poszt, egy remek interjú. Gratula hozzá! (2011.05.24. 19:11) Messi felfedi titkait

2011.03.25. 11:31 Seňorita Szöszi

Tanulni és fejlődni

A nyuszi idén minimum két clásicóval is meglep minket áprilisban, ezért a spanyol GQ férfimagazin interjút készített a szembenálló felek vezéralakjaival, a realos Cristiano Ronaldóval és a barcelonás Lionel Messivel. Itt most a blog tematikájának megfelelően utóbbit olvashatjátok.

Véleményed szerint ki a világ legjobb játékosa?

Sok nagyszerű játékos van a világon. Nehéz csak egyet választani, ráadásul nagyon értékes emberekkel öltözöm együtt a Barcelonánál és az argentin válogatottnál is, de azt mondanám, hogy Xavi és Iniesta.

Szívesen nevezel meg olyanokat, akikkel együtt játszol, az edződ is az egyik legjobb. Mi Guardiola titka?

Guardiolának nincs titka. Pontosan olyan, amilyennek látszik: győztes típus, célja a legmagasabb szintű futball, mindig a legjobbat akarja a csapat, és ez tart bennünket a csúcson.

Mi a célod a sportban?

Tanulni és fejlődni emberként és futballistaként.

Maradonát még mindig példaképednek tekinted?

Mindig annak fogom tekinteni. Ő mindenkit példaképe, csodálatos.

Ki a legjobb védő, aki fogott?

Nem tudok egyet kiemelni, mindenki megnezíti a dolgomat a meccseken.

A történeted olyan, mint egy Andersen-mese vagy mint egy hollywoodi film: a kisfiú, aki nem focizhat, és mégis ő lesz a legnagyobb játékos. Milyen volt, amikor kezdetben még úgy gondolták, túl kicsi vagy ehhez a sporthoz?

A kezdet furcsa volt, mert én nagyon akartam játszani, azért küzdöttem, hogy játszhassam. De fájdalmas is, mert nagyon sok áldozatot kellett hoznom. Sosem gondoltam, hogy a sport képtelenség lenne számomra, mindig csak az álmom elérésére gondoltam.

A foci legmagasabb trónjáról nézve mi az, amit szeretsz és mi az, amit nem szeretsz a futballban?

A jó foci örömet okoz: a teltházas meccsek, a stadionok, az időtlen klasszikusok. Amit pedig nem szeretek az az erőszak, a rossz vesztesek, az amatőr és sportszerűtlen viselkedés.

Ismét a Totalbarcának köszönjük a cikk eredeti szövegét.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://messianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr622770430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása