HTML

Messianizmus

Olvasnivaló mindazoknak, akik fölnéznek Lionel Messire.

Friss topikok

  • Seňorita Szöszi: @luli10: Ó, nagyon köszönjük! :) Nem véletlenül van kint a te weblapod sem nálunk. Szerint is lá... (2011.07.21. 21:10) Nyílt levél, nyitott kérdések
  • Lionel85: Ebbe én is belegondoltam a napokban, pontosan az utolsó mondat utolsó részénél. Azaz, ha egyszer M... (2011.07.11. 19:41) Cry for me, Argentina!
  • Lionel85: Így van! Steaket kell enni ilyenkor. :D (2011.06.26. 08:58) 24
  • Seňorita Szöszi: @Lionel85: És reméljük utána is nagy lesz a jókedv. :) (2011.06.13. 19:58) Az edzőtáborból jelentjük
  • Lionel85: Örülök, hogy hosszú idő után született meg újra egy poszt, egy remek interjú. Gratula hozzá! (2011.05.24. 19:11) Messi felfedi titkait

2010.12.16. 13:32 Seňorita Szöszi

Karácsonyi készülődés Messi módra

Bár a Spanyol Bajnokság nem az elnyújtott téli szünetéről híres (már Újév napján is lesznek meccsek), a karácsony nagyon fontos ünnep Spanyolországban is. Pláne, ha az ember olyan rajongó szeretettel csüng családján, mint Lionel Messi.

Tegnapelőtt Guardiola szabadnapot adott játékosainak és a Messi család így átruccanhatott az újdonsült szponzor, a Dolce & Gabbana városába, Milánóba.

Bár az ott készült fotók minősége alapján nem szemfüles tinilányok mobiljaival készültek, inkább profinak tűnnek, ez a kirándulás nem hagyományos promóciós út volt - vagy a D&G egyfajta cheap urban casual vonalra akar áttérni az eddigi high profile elegance-ról - hanem hagyományos családi bumlizás a karácsonyi vásárban.

Amúgy, úgy látszik, lassan eldől az a kérdés, amely a mindig ügyesen nyilatkozó argetnint is sarokba szorította még az ősszel. Az imént említett divat-deal kapcsán chaten keresztül is lehetett Leót kérdezgetni. Egy japán lány - lévén, mégiscsak épp most lett a világ egyik legnagyobb ruhacégének arca a kisfiús focista - a divat egyik alapvető, vízválasztó dillemája elé állította Leót: a zebracsíkos vagy a leopárdmintás a menőbb.
Győzikével megvert hazánkban persze egyértelmű, hogy a foltos nagymacska mintázata a nyerő.

Lionel kicsit lassan, de mint a fotók bizonyítják, egyértelműen letette a voksát kedden a leo-print mellett, mikor Celia anyuval egy ilyen szőrmekalapot próbáltatott föl, majd mosolyogva nyugtázta, jól áll a fejfedő. Tanul a fiú.

Aki ahhoz túl távoli (vagy éppen semmilyen) rokonságban (sem) áll a Messi-klánnal, hogy velük korzózzon valamelyik olasz nagyvárosban, annak sem kell Leóról teljesen lemondani a karifa alatt. Bár azért nem árt, ha az ünnepig ellátogat Barcelonába, vagy vannak ott összeköttetései.

Az idei karácsony slágere a világ legjobb fociját játszók városában ugyanis a - hogy is mondjuk ezt szépen? - a pottyantós Messi-figura. Ez persze csak a mi nem-katalán szemeinknek tűnik valami gyúnyolódásnak vagy disznólkodásnak, Barcelona környékén a kakilós bábuknak nemes tradíciója van.

A hagyomány szerint ezek a szobrocskák termékenységet és bőséget jelentenek, szerencsét hoznak arra, aki ajándékba kapja őket. Ez ugyan egy Messi-blog, talán nem baj, ha megemlítjük, a standokon a teljes csapat, inkluzíve Pep Guardiola, megvásárolható.

De annak is van megoldás, aki nehezen tud elvonatkoztatni ettől a sajátosan katalán szimbolikától, és mégis inkább valami kevésbé zavarbaejtőt szeretne (nem biztos, ugye, hogy a elkötelezettségünk tárgyának kulturális hátterét Náncsi néni is alaposan ismeri, és netán még zokon venné a dolgot), de Messi nélkül mégsem tud meglenni karácsonykor. Ebből az angol webshopból rendelhet magának 10.50 fontért (kb. 3400 Ft +postaköltség) Messi-díszeket a fára.

A szegényebb, de kreatív szurkolónak meg javasoljuk, nyomtassa ki szép, fehér papírra az ovális képet, és ragassza föl egy erős kartonlapra, egy kis zsineg a tetejére, és máris kész a karácsonyhoz ugyan kissé blaszfémikus, de kétségtelenül hatásos és újszerű dísz. Lehet, hogy nekiállok, és barkácsolok Csöncsönnek egyet már ma.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://messianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr112519537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása