HTML

Messianizmus

Olvasnivaló mindazoknak, akik fölnéznek Lionel Messire.

Friss topikok

  • Seňorita Szöszi: @luli10: Ó, nagyon köszönjük! :) Nem véletlenül van kint a te weblapod sem nálunk. Szerint is lá... (2011.07.21. 21:10) Nyílt levél, nyitott kérdések
  • Lionel85: Ebbe én is belegondoltam a napokban, pontosan az utolsó mondat utolsó részénél. Azaz, ha egyszer M... (2011.07.11. 19:41) Cry for me, Argentina!
  • Lionel85: Így van! Steaket kell enni ilyenkor. :D (2011.06.26. 08:58) 24
  • Seňorita Szöszi: @Lionel85: És reméljük utána is nagy lesz a jókedv. :) (2011.06.13. 19:58) Az edzőtáborból jelentjük
  • Lionel85: Örülök, hogy hosszú idő után született meg újra egy poszt, egy remek interjú. Gratula hozzá! (2011.05.24. 19:11) Messi felfedi titkait

2010.11.21. 15:21 Seňorita Szöszi

A játékos hivatása

Lionel Messi az argentin Clarín című lapnak adott exkluzív interjút. Többek között megtudhatjuk, hogy nem igazán foglalkoztatja, hogy őt tartják a legjobbnak, illetve, hogy még a foci utáni időkre nincs terve. De még nem is kell, hogy legyen, hiszen bő évtizednyi profi karrier áll Leo előtt. Ezt a tétovaságot pedig akár életformává is nemesítheti, hiszen már most multimilliomos. Szerény és visszafogott, mint mindig.

Mik a céljaid játékosként és az életben?

Játékosként, azt hiszem, ahogy már mondtam, nyerni akarok a válogatottal. Ez egyike azon kihívásoknak, melyek még meghódításra várnak. Egyébként, hála Istennek, mindent megszereztem, amit lehet, egyéni és csapatszinten, és nagyon szeretném, ha ez a nemzeti tizeneggyel is sikerülne.

Az életben semmi sem hiányzik, mert van családom. Olyan emberek, akiket jól ismerek, és ez igen fontos nekem, sokkal fontosabb, mint az az anyagi gazdagság, amelyet valaha is elérhetek.

Gondolsz néha arra, hogy még az egész élet előtted áll?

Remélem, sikerül elérnem azokat a célokat, amelyeket fölállítottam magamnak. Még csak most kezdődött a karrierem. Még sok év áll előttem, és remélhetőleg újra és újra elérem azt, amit eddig sikerült.

Szívesen nézed meg a meccseidet?

Nem, egyáltalán nem nézem meg őket, még a hírekben sem.

Néha azért, ha nagyszerűen játszottunk, vagy, ha valaki felvette nekem, nézek csak bele. De mindent megőrzök magamban, ami a klubban történt, olyan dolgokat is, amelyek ma nem tűnnek túl fontosnak, de mégis úgy érzem, érdemes, mert szép emlék lesz.

Ha valami, amit biztosan lehet tudni rólad, az az, hogy nehezen hiszed el magadról: te vagy a legjobb. Hogyan kezeled ezt?

Próbálok úgy élni, ahogy egész életemben éltem. Próbálok semmin sem változtatni. Néhány dolog elég nehéz, például moziba menni, de próbálok normális életet élni. Együtt lenni a családommal és a barátaimmal sokkal fontosabb, mint bármi más.

Milyen érzés a világ legjobb játékosának lenni?

Igazság szerint semmi különös. Most minden, amit akarok, minden, ami érdekel, az csak a játék. Hogy jó legyek és hozzájáruljak a csapatom sikereihez. Ugyanis, az, hogy az legjobb vagy csak a második, harmadik legjobb vagyok, nem túl fontos nekem.

Segítenek egy játékos önbizalmának a sajtó és a rajongók által adott jó értékelések?

Természetesen. A játékos hivatása, hogy győzzön, a legjavát nyújtsa, és az pedig a közönség dolga, hogy megítélje ezt.

De van számos olyan játékos, aki sokkal kevesebbet ért el, mint te, de vágyakozik az elismerésre. Ők csak álmodhatnak róla, míg te meg is éled.

Ez mindig az egyes embertől függ. Az ő életfelfogásuktól, a mentalitásuktól és a látásmódjuktól. Mindenki más és másképp gondolkodik.

Jelenleg a katalánok is már közülük valónak tartanak. A családodon, érthető módon, és a válogatotton kívül mi más köt Argentínához?

Sok minden. A nemzeti csapatban való szerepléstől függetlenül is nyilvánvalóvá tettem, hogy a karrierem végeztével visszatérek Argentínába.

Hogyan látod magad a jövőben? Mihez kezdesz majd Argentínában?

Most még fogalmam sincs. Szerintem még nagyon messze van az a nap, amikor vége lesz a karrieremnek, úgyhogy nem tudom. Csak azt tudom, hogy Rosarióban fogok élni a családommal. Csak akkor fogom tudni, mit akarok csinálni.

Forrás: Totalbarca blog
 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://messianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr132463192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lionel85 2010.11.22. 10:34:24

Egyszer azt nyilatkozta, hogy a karrierje vége felé nevelőcsapatában, a Newell's Old Boysban szeretne játszani. Szerencsére ez még nagyon messze van és addig is rengeteg trófeát ad majd a csapatnak és a szurkolóknak! HAJRÁ MESSI!!! Te vagy a legjobb!!!
süti beállítások módosítása