HTML

Messianizmus

Olvasnivaló mindazoknak, akik fölnéznek Lionel Messire.

Friss topikok

  • Seňorita Szöszi: @luli10: Ó, nagyon köszönjük! :) Nem véletlenül van kint a te weblapod sem nálunk. Szerint is lá... (2011.07.21. 21:10) Nyílt levél, nyitott kérdések
  • Lionel85: Ebbe én is belegondoltam a napokban, pontosan az utolsó mondat utolsó részénél. Azaz, ha egyszer M... (2011.07.11. 19:41) Cry for me, Argentina!
  • Lionel85: Így van! Steaket kell enni ilyenkor. :D (2011.06.26. 08:58) 24
  • Seňorita Szöszi: @Lionel85: És reméljük utána is nagy lesz a jókedv. :) (2011.06.13. 19:58) Az edzőtáborból jelentjük
  • Lionel85: Örülök, hogy hosszú idő után született meg újra egy poszt, egy remek interjú. Gratula hozzá! (2011.05.24. 19:11) Messi felfedi titkait

2010.11.03. 19:30 Csöncsön

Batistát akartuk

Bizonyára megbocsátják olvasóink, ha a tegnapi, koppenhágai meccsnél — Leo Messi karrierje szempontjából — fontosabbnak tartunk egy hírt: az argentin szövetség Sergio Batistát, az eddigi ideiglenes trénert jelölte ki Argentína szövetségi kapitányának.

Véleményünk a hírről az, hogy örülünk neki. Nem szándékunk olvasóinkat Batista pályafutásának állomásaival traktálni, hiszen ezek a Wikipédia megfelelő oldalán nyomon követhetők. Látható, hogy kitűnő szakemberről van szó, aki argentin szövetségi kapitányként utánpótlás szinten már maximálisan bizonyította rátermettségét. Inkább röviden azt szeretnénk megmondani, hogy pontosan miért örülünk.

Nos, Argentína labdarúgása az utóbbi évtizedben kinevelt egy elképesztően nagyra hivatott generációt, mely talán (és ismerve a dél-amerikai ország futballkultúráját, ez nem akármilyen szó) minden idők legnagyobb argentin futballgenerációjának is joggal nevezhető. A — több csillogó név között — Messi, Agüero és Di María fémjelezte együttes a maga korosztályában verhetetlennek mutatkozott. Argentína 2005-ben és 2007-ben U 20-as világbajnokságot nyert, 2008-ban pedig Batista vezetésével megnyerte a pekingi olimpia labdarúgótornáját is. Utóbbit 100%-os teljesítménnyel, az elődöntőben például Brazíliát gázolva le 3-0 arányban.

Ezt a generációt Batista tökéletesen ismeri. Ha valaki tényleg tudja, hol kell játszania például Messinek a válogatottban, hogy az eredményes legyen, akkor az Batista. Nem csoda, hogy a hírek szerint Messi és a csapat egyöntetűen kiállt mellette.

Maradona kinevezése — bár nagyon drukkoltunk neki — már a jelölés pillanatában láthatóan nyilvánvaló zsákbamacska volt. Nagyjából annyi volt az esélye a sikerre, mint egyszeri szerencsejátékosnak a rulettben: vagy bejön, vagy nem, 50%.

Batistával ezzel szemben biztosra megy az argentin szövetség. Ez az argentin generáció aranyra termett. Ez a frigy a csapat és Batista között már szállította egyszer a kötelező aranyat. A fociban ugyan soha nem lehet teljesen biztosra menni, de most azért az 50%-nál valamivel több esélyt adunk annak a lehetőségnek, hogy Messi akár már a jövő évi Copa América végén jobbkedvű lesz, mint az idei vébé után volt.

Szólj hozzá!

Címkék: argentína batista


A bejegyzés trackback címe:

https://messianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr872420732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása