HTML

Messianizmus

Olvasnivaló mindazoknak, akik fölnéznek Lionel Messire.

Friss topikok

  • Seňorita Szöszi: @luli10: Ó, nagyon köszönjük! :) Nem véletlenül van kint a te weblapod sem nálunk. Szerint is lá... (2011.07.21. 21:10) Nyílt levél, nyitott kérdések
  • Lionel85: Ebbe én is belegondoltam a napokban, pontosan az utolsó mondat utolsó részénél. Azaz, ha egyszer M... (2011.07.11. 19:41) Cry for me, Argentina!
  • Lionel85: Így van! Steaket kell enni ilyenkor. :D (2011.06.26. 08:58) 24
  • Seňorita Szöszi: @Lionel85: És reméljük utána is nagy lesz a jókedv. :) (2011.06.13. 19:58) Az edzőtáborból jelentjük
  • Lionel85: Örülök, hogy hosszú idő után született meg újra egy poszt, egy remek interjú. Gratula hozzá! (2011.05.24. 19:11) Messi felfedi titkait

2010.10.26. 22:16 Seňorita Szöszi

Egy legenda emlékére

Szomorú nap a mai a spanyol foci kedvelőinek, mert egy igazi nagyság távozott az élők sorából. Valaki, aki aurájával végig segítette a világbajnokká váló spanyolokat, akik mindvégig hitt bennük.

Paul, a focijós polip, egyesek szerint a dél-afrikai vb legnagyobb szakértője és egyénisége, a múlt éjjel elpusztult.

A Puyol-hasonmásként is sikereket bezsebelő állat már visszavonult a sportfogadók legnagyobb bánatára. Paul módszere szerint mindig abból a műanyag-dobozkából fogyasztotta el ebédjét, amelyiken az aznapi győztes csapat zászlója volt.

Oberhausen Orákulumja Messi életét is befolyásolta, és nem csupán azért, mert Messi félig-meddig spanyol (Katalán! - rikoltaná Pep Guardiola.) játékos. Hanem azért is, mert bizony a végzetes ítéletet Leóra is Paul mondta ki.

Paul ugyanis specizálódott, és főleg a német válogatot sorsát leste meg a csillagokban. Az élet pedig úgy hozta, hogy az argentinok pont a németekkel kerültek össze július 3-án.

Ez volt a csodapolip legnagyobb próbatétele. Mert azt nem nagy dolog megmondani előre, hogy a majdnem-világbajnok, majdnem-Európa-bajnok német csapat az okos Löw vezetésével megveri a szimpatikus ausztrálokat. De hogy valaki teljes bizonyossággal a Messivel, Híguannal, Tévezzel felálló argentinok vesztét jósolja, ahhoz már bátorság kell. Vagy kozmikus tudás.

Paulnak azonban nem blogunk tárgya, vagyis alanya volt az igazi ellenfél. Hanem maga az ördöngős Diego Maradona és az ő legendás spirituális ereje. Ha az ő rózsafüzéres rituáléi ellenére is győznek a németek, akkor Paul őstehetség.

Paul képességeiben senkinek sem lehettek kétségei ezek után. A németek ugyanis nem csupán túljutottak a következő fordulóba, hanem jóformán megsemmisítették szegény argentin barátainkat. Messi is, Maradona is vigasztalhatatlan volt.

A hős polip nagyságát viszont akkor bizonyította, amikor hazája, vagyis Németország vereségét vetítte előre. Akkor bízott a spanyolok diadalában először. Mivel a németek aztán azért győzelemmel és bronzéremmel távoztak a világbajnokságról, Paul népszerűsége otthonában sem csappant meg.

Rábízták hát azt a meccset is, amelyből csak négyévente van egy: a döntőét. És Paul ismét a spanyolokra voksolt. A szép foci szerelmeseinek legnagyobb örömére igaza lett: a spanyolok győztek!

Paul ezután igazi sztár lett Spanyolországban. Legendák kezdtek keringeni arról, hogy a polip valójában spanyol. A német akvárium előtt a spanyol partoknál éldegélt kiskorában, amíg be nem fogták.

A madridi állatkert hatalmas összeget ajánlott az állat megvételére. De elutasították, egy nagy látnoknak, mégha visszavonult is, kell a nyugalom. Nem mindenki viseli úgy az aggkori sztárságot, mint Uhrin Benedek.

A hős polip földi maradványait a napokban elhamvasztják, és urnája megtekinthető lesz az oberhauseni Sea Life-ban. Sőt, közkedveltségére való tekintettel szobrot emelnek neki az akvárium mellett, ennek leleplezésekor pedig Paul életének nagy pillanatait idézik föl a vetítővásznon.

Paul talán még a lélekvándorlást is bizonyítja majd. Oberhausenben mindenesetre már nevelgetnek egy kis polipot, akinek szintén Paul a neve...
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://messianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr762401762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása