HTML

Messianizmus

Olvasnivaló mindazoknak, akik fölnéznek Lionel Messire.

Friss topikok

  • Seňorita Szöszi: @luli10: Ó, nagyon köszönjük! :) Nem véletlenül van kint a te weblapod sem nálunk. Szerint is lá... (2011.07.21. 21:10) Nyílt levél, nyitott kérdések
  • Lionel85: Ebbe én is belegondoltam a napokban, pontosan az utolsó mondat utolsó részénél. Azaz, ha egyszer M... (2011.07.11. 19:41) Cry for me, Argentina!
  • Lionel85: Így van! Steaket kell enni ilyenkor. :D (2011.06.26. 08:58) 24
  • Seňorita Szöszi: @Lionel85: És reméljük utána is nagy lesz a jókedv. :) (2011.06.13. 19:58) Az edzőtáborból jelentjük
  • Lionel85: Örülök, hogy hosszú idő után született meg újra egy poszt, egy remek interjú. Gratula hozzá! (2011.05.24. 19:11) Messi felfedi titkait

2011.03.27. 04:26 Seňorita Szöszi

El Simpático

USA - Argentína 1-1

A nemzetközi meccsek hetén az Egyesült Államok válogatottja New Jerseybe invitálta az argentinokat. A teltházas Giants stadionban pár perce fújták le minden idők legjogosabb 1-1-ét.

A két csapat ugyanis pontosan egy-egy félidőt uralt. Az elsőben az argentinok lehengerlő fölényben játszottak. Ahogy az amerikai kommentátor is elismerte, egy gólos előnyük nem tükrözi hűen azt, amit az argentinok támadójátékából következne.
Szinte csak az amerikai kapu körül zajlott a játék. Csak valahogy a befejezés nem jött össze.

Végül aztán a 42. percben Lionel Messi passzából Estebán Cambiasso lőtte be az első gólt.

Ez ellentétes hatással volt a két csapatra. Az argentinok némileg lenyugodtak (az elkényelmesedtek kifejezés igen alaptalan volna saját válogatottunk pénteki szereplése után egy magyar szájból), az amerikaiak viszont valószínűleg fejenként megittak két deci vért az öltözőben. A második félidő mindenesetre az övék volt. Góljukat a helyi fiú, Juan Agudelo szerezte meg a kipattanóból, melyet rajta kívül senki sem vett észre. A 18 éves támadó mindösszesen 14 percet játszott amerikai színekben, a szünetben hozta be Bradley szövetségi kapitány.

A félidő második részében az argentinok szép támadásokat vezettek, de valahogy sehogy sem sikerült megfelelő helyzetbe kerülni. A csapat nem működött rosszul, pont a kimagasló egyedi teljesítmények maradtak el. Az első sorban volt némi bizonytalanság, hiába helyezkedtek sokszor okosan.

A foci Amerikában egyfajta úri huncutság, de ezen a meccsen a Giants nyolcvanezres stadionja megtelt. A sztárkultusz feltaláló és nemzeti vallásként gyakorló amerikaiak Messit akarták látni.

Azt nem lehet mondani, hogy Leo ne dolgozott volna rengeteget, de ma nem volt túl szerencsés. A mostanában rá jellemző türelmetlenség miatt talán, de nem vitte végig, amit eltervezett. És nem is nagyon hagyták, a fegyelmezett amerikai védők rendkívül könnyedén vették el tőle a labdát. Talán az amerikai egyenes, erős játékfelfogás - az amerikai játékosok szégyenletesnek tartják például, ha valaki színészkedik - a világverő cselezgetés ellenszere...

Viszonylag a meccs elején szegény még egy szerencsétlenül végződő fejelés következtében kicsit megszédült, és komoly fájdalmai is voltak. Ez nem akadályozta a játék folytatásában szerencsére.

A játék utolsó pár percének kakaskodását leszámítva szó szerint barátságos hangulatú, sportszerű, végig érdekes meccset láthattunk. A mexikói bíró játékvezetése is kiegyensúlyozott és szarvashibamentes volt. Az argentinokat leszámítva pedig valószínűleg mindenki elégedett az eredménnyel is.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://messianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr542774643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása