HTML

Messianizmus

Olvasnivaló mindazoknak, akik fölnéznek Lionel Messire.

Friss topikok

  • Seňorita Szöszi: @luli10: Ó, nagyon köszönjük! :) Nem véletlenül van kint a te weblapod sem nálunk. Szerint is lá... (2011.07.21. 21:10) Nyílt levél, nyitott kérdések
  • Lionel85: Ebbe én is belegondoltam a napokban, pontosan az utolsó mondat utolsó részénél. Azaz, ha egyszer M... (2011.07.11. 19:41) Cry for me, Argentina!
  • Lionel85: Így van! Steaket kell enni ilyenkor. :D (2011.06.26. 08:58) 24
  • Seňorita Szöszi: @Lionel85: És reméljük utána is nagy lesz a jókedv. :) (2011.06.13. 19:58) Az edzőtáborból jelentjük
  • Lionel85: Örülök, hogy hosszú idő után született meg újra egy poszt, egy remek interjú. Gratula hozzá! (2011.05.24. 19:11) Messi felfedi titkait

2011.03.17. 09:47 Seňorita Szöszi

Betyárbecsület

Korábban már foglalkoztunk a Spanyol Futballszövetség fafejűségével, amikor Messit megbüntették (2000 €-ra és utólagos sárga lapra), mert édesanyja születésnapján a pólójával gratulált gólja után.

Most viszont láthatjuk, hogy a fejétől bűzlik a hal, az UEFA ugyanolyan vaskalaposan (bátrabbak német kiejtéssel is próbálkozhatnak) áll a feliratos pólók ügyében.

A Barca védőjére, a csúcsformában lévő francia Éric Abidalra a hét végén komoly operáció vár. Tumort észleltek a máján, ezt kell eltávolítani. Ha minden jól alakul, bő egy hónap múlva már újra edzhet.

Ez a hír megrázta a focivilágot (is), és a tegnapi Real Madrid - Lyon BL-nyolcaddöntő résztvevő a mez alá Abidalt támogató trikót akartak felhúzni. Az UEFA azonban nem ismer kivételt, még egy beteg társukat sem éltethetik a játékosok. Pedig ez se nem reklám, se nem politika, se nem valamilyen érzéseket sértő üzenet.

Már Messi ügyében is érthetetlen volt ez az ostoba makacsság. De ez az akció még annál is egy fokkal magasabb célt szolgál, minthogy valaki kifejezi szeretét az anyja iránt. Az ugyanis magánügy, mégha valószínűleg az egész világ érti - a spanyol szövetségen és az UEFÁ-n kívül - mert mindenkinek van anyja.

De az Abidalnak szóló jókívánság világra szóló ügy. Pláne a Real Madridtól, illetve a Lyontól, akik a meccs előtt még potenciális ellenfelei voltak a Barcának is BL-ben.

Megsúgom, az ilyenek nagyon jót tesznek a focinak. Kár, hogy az UEFÁ-nál ezt nem értik. Éppen nekik kellett volna kezdeményezniük, de ha már erről lemaradtak, legalább engedték volna másoknak.

Szerencsére a kluboknál okosabb emberek vannak. A tiltást tudomásul vették, a gólok után nem villant föl Abidal neve a pólókon. A meccs lefújása után viszont mindenki egységesen felhúzott egy fehér, feliratos pólót így fejezve ki szimpátiáját a francia hátvéddel.

Az üzenetet közvetítették, Abidalnak biztosan sok erőt ad ez a világméretű drukkolás az egészségéért. Végezetül álljanak itt csapattársa, Xavi szavai az ügyről: "Vannak fontosabb dolgok a focinál."

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://messianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr602746454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása