HTML

Messianizmus

Olvasnivaló mindazoknak, akik fölnéznek Lionel Messire.

Friss topikok

  • Seňorita Szöszi: @luli10: Ó, nagyon köszönjük! :) Nem véletlenül van kint a te weblapod sem nálunk. Szerint is lá... (2011.07.21. 21:10) Nyílt levél, nyitott kérdések
  • Lionel85: Ebbe én is belegondoltam a napokban, pontosan az utolsó mondat utolsó részénél. Azaz, ha egyszer M... (2011.07.11. 19:41) Cry for me, Argentina!
  • Lionel85: Így van! Steaket kell enni ilyenkor. :D (2011.06.26. 08:58) 24
  • Seňorita Szöszi: @Lionel85: És reméljük utána is nagy lesz a jókedv. :) (2011.06.13. 19:58) Az edzőtáborból jelentjük
  • Lionel85: Örülök, hogy hosszú idő után született meg újra egy poszt, egy remek interjú. Gratula hozzá! (2011.05.24. 19:11) Messi felfedi titkait

2010.11.18. 15:44 Csöncsön

Pont az i-n

Tovább tart félelmetes sorozatunk. Amióta vezetjük a blogot, Leo Messi minden meccsén gólt lőtt. Tovább tart Leo félelmetes sorozata. Pedig nem tegnap kezdtük vezetni a blogot. És teljesen komolyan gondoltuk/gondoljuk, hogy Leo Messi még mindig nincsen csúcsformában.

Nyolc meccs, tizenkét gól. Ez most már akkor is elképesztő, ha hétvégén netán marad 9/12. Noha komolyan gondoljuk, hogy Messi nem csupán a góljai miatt az, aki [= korunk legnagyobb futballistája], ennyi gól mellett már csak illendőségből sem mehetünk el szó nélkül. A továbbiakban először megmutatjuk, hogy hogyan rajzolta meg Leo október 20-a óta az i betű szárát, végül pedig azt, hogy miként tett tegnap este Katarban pontot rá.

1. Barcelona-Köbenhavn 2-0 [Gólok: Messi 18., 91.]

Ezt a két szép gólt már kielemeztük. Ezen az estén indult be Messi eddig nyolc meccs óta tartó góllövő szériája. A kemény koppenhágai védelem föltörése ezúttal előbb egy távoli lövéssel kezdődött, majd a már szétlőtt seregbe közelről is eresztett egy golyót Messi. Amolyan kegyelemdöfés gyanánt.

2. Zaragoza-Barcelona 0-2 [Gólok: Messi 41., 65.]

A 2010. őszi Messi-sortűznek ezt a pillanatát is kimerevítettük már. A Zaragoza kezd hősünk kedvenc áldozatává válni. Az általunk egyébként tisztelt és szeretett aragóniaiak tavaly egy triplát, idén egy duplát kaptak Leotól. Azért is fontosak voltak e gólok, mert ebben az időszakban (mint a mellékelt ábra is mutatja) más nem tudott kapuig jutni labdával a Barcelonában.

3. Barcelona-Sevilla 5-0 [Gólok: Messi 4., 63., Villa 24., 90., Alves 52.]

Ezt a meccset még nem mutattuk meg olvasóinknak. Az élcsapatnak számító Sevilla ijedt kisnyusziként érkezett a Camp Nouba, így oroszlánunk hamar át is vágta a gerincét. Az első gól előtt a lövőcsel volt az igazi finomság, a 4-0-t jelentő találatnál pedig az a bizonyos messis visszahúzás. Lereagálhatatlan. Messi csapatra gyakorolt hatását mindenesetre jelzi, hogy Villa a meccs utolsó percében (egy nem mellesleg Messitől induló akció végén) azért megpróbálta lekopírozni.

Fűzzünk azért még hozzá annyit, hogy noha ez a poszt most kifejezetten egy gólsorozatról szól, az első Villa-találat előtti Messi-mozdulatsor feltétlenül érdemes arra, hogy elraktározzuk emlékezetünkben.

4. Köbenhavn-Barcelona 1-1 [Gólok: Claudemir 32., ill. Messi 31.]

Egy sima jobbos egy sima "ikszes" meccsen. A teljesség kedvéért azért ideidézzük, már csak azért is, hogy el ne felejtsük: Messi jobb lába sem éppen rossz. A valószínűsíthető BL-csoportelsőséghez ennyi éppen elég volt.

5. Getafe-Barcelona 1-3 [Gólok: Manu (11-esből) 69., ill. Messi 23., Villa 34., Pedro 65.]

Messi ezen a meccsen mindegyik gólban benne volt, egy kivétellel: a Getafe találatához nem volt köze. Először egy Messi-Alves-Villa-Messi négyes kombináció vezetett el egészen a kapuig [ugye gyakran érezzük úgy, mintha a Barcelona néha nem is focizna, hanem sakkozna?], majd egy leheletfinom visszagólpassz Villának, a második félidő közepén pedig egy kis szemfüleskedés.

6. Barcelona-Ceuta 5-1 [Gólok: Nolito 2., Milito 7., Pedro 49., Krkics 63., Messi 67., ill. Guzmán 34.]

A Copa del Rey (Barca számára) első fordulójában egy harmadosztályú, észak-afrikai alakulat volt a katalánok ellenfele. A könnyed játszadozás legnagyobb tétje az volt, hogy ki tud-e mászni siralmas formájából Bojan Krkics. Erről Messi tett, aki a meccs utolsó félórájában lépett pályára, és laza átmozgatás gyanánt adott egy kihagyhatatlan gólpasszt leendő csapattársának, hogy aztán a rend kedvéért maga is vágjon egyet. A Barca 7-1-es összesítéssel lépett a 16 közé.

7. Barcelona- Villarreal 3-1 [Gólok: Villa 22., Messi 58., 83., ill. Nilmar 26.]

Igazi, élvezetes La Liga-rangadó volt, olyan, amely miatt más bajnokság közelébe sem érhet a spanyolnak. Még a játékvezetői hármas fogalmatlansága is hozzátartozik az ilyen meccsek "fílingjéhez". Villa gólja után Messi remek ütemű kiugrását érthetetlen módon lesre intette vissza a zászlós ember [pedig ismét példamutatóan önzetlen volt a végén Leo], a zavarodottságot aztán Nilmar parádés góllal használta ki. A nagy szenvedéstől megint Messi váltotta meg a Camp Nou közönségét: a Pedroval lejátszott dupla kényszerítőt valamikor majd a labdarúgás történetének klasszikus jelenetei közt fogjuk számon tartani. A kényszerítőt persze ismét a rosszabbik lábával fejezte be Leo tökéletesen. Majd a végén egy lesgyanús kegyelemdöfés, 3-1, derűsen szólhatott a fanfárokból a Barcelona himnusza.

A hetedik meccs volt zsinórban, amelyen Messi gólt lőtt: ez eddig a rekord. Előtte a leghosszabb hasonló sorozat hat találkozóra rúgott. A mostani viszont már most nyolcra rúg, mert...

8. Argentína-Brazília 1-0 [Gól: Messi 90.]

Ez egy barátságos meccs volt Katarban, de mi valahogy még talán jobban örültünk ennek a gólnak, mint a bajnoki találatoknak (ha lehetséges disztingválni öröm és öröm között). Messi első felnőtt gólja volt ez Brazíliának. Többek között az ehhez hasonló élmények miatt örültünk Batista kinevezésének. A felezővonaltól induló akció, mely a védő bebőrözésén keresztül kapuba suhanó lövéssel zárul, méltó lezárása (de lezárása-e?) ennek a gólsorozásnak. Argentína 2005 nyara óta először győzte le Brazília válogatottját, és minden okunk megvan remélni, hogy Batista irányításával nem is utoljára.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://messianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr752457334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása