HTML

Messianizmus

Olvasnivaló mindazoknak, akik fölnéznek Lionel Messire.

Friss topikok

  • Seňorita Szöszi: @luli10: Ó, nagyon köszönjük! :) Nem véletlenül van kint a te weblapod sem nálunk. Szerint is lá... (2011.07.21. 21:10) Nyílt levél, nyitott kérdések
  • Lionel85: Ebbe én is belegondoltam a napokban, pontosan az utolsó mondat utolsó részénél. Azaz, ha egyszer M... (2011.07.11. 19:41) Cry for me, Argentina!
  • Lionel85: Így van! Steaket kell enni ilyenkor. :D (2011.06.26. 08:58) 24
  • Seňorita Szöszi: @Lionel85: És reméljük utána is nagy lesz a jókedv. :) (2011.06.13. 19:58) Az edzőtáborból jelentjük
  • Lionel85: Örülök, hogy hosszú idő után született meg újra egy poszt, egy remek interjú. Gratula hozzá! (2011.05.24. 19:11) Messi felfedi titkait

2010.11.07. 16:00 Csöncsön

Messi és a Getafe

Ma este a Barcelona (és Messi) a Getafe otthonában játszik a Primera División 20010/2011-es kiírásának 10. fordulójában. Ha a Getafe szóba kerül, akkor egy Messi-rajongónak nyilvánvalóan az a bizonyos gól fog először emlékezetébe ugrani. Még egyszer megnézve a videót, figyeljünk föl arra, hogy a szóló előtt a labdát Xavi tálalta Messi elé. Ezzel nem azt akarjuk persze mondani, hogy a találatban a gólpassz volt a legemlékezetesebb... Inkább arra utalunk, hogy a Getafe ellen a Xavi-Messi páros működése a szokásosnál is termékenyebbnek mutatkozott eddig. Voltak ugyanis egyéb emlékezetes gólok is a Getafe-Messi relációban, mint azt következő, rövid fölvezető (néhány szép videóval tarkított) írásunk remélhetőleg igazolni is fogja majd.

Kezdjük a 2008/2009-es szezon tavaszi, Getafében lejátszott meccsével. Szoros, nehéz mérkőzés volt, mint a Coliseum Alfonso Pérez stadionban mindig. De Messi (aki a gólpasszt itt is Xavitól kapta) már a 18. percben lényegében eldöntötte azzal, hogy cseleivel az ellenfél védőit is eldöntötte (a videón 2:00-től érdemes figyelni).

A következő szezonban ismét gólt lőtt Messi Getafében; ennek a találatnak az érdekessége az, hogy Leo kevés fejesgóljainak egyike. Egy kontratámadás végén Ibrahimovics ívelte a fejére a labdát, ő pedig sokkal gyorsabb lévén, mint védője, szinte kapuba robbant az ívelésre.

De hol van Xavi? Xavi korábban több Getafe elleni meccsen is gólt lőtt, ami (tudva, hogy őt nem a gólokért "tartják") már eleve nagyszerű teljesítmény (a 2007. január 7-i meccsen például pontot mentett a szabadrúgása), Messi és Xavi legemlékezetesebb páros alakítása azonban a 2010. február 6-i, Camp Nouban lejátszott (és végül 2-1-re megnyert) meccshez kötődik.

Ez utóbbi mérkőzés nyugodtan nevezhető klasszikusnak, és megérdemli, hogy itt is újra fölidézzük. A meccsről és Messiről külön videó is készült — méghozzá okkal.

A 6. percben Messi Xavi szöglete után nyeste el egészen zseniálisan a labdát a kapus a kapufa és a védők közötti légfolyosón, és ekkor úgy tűnt, sima Barca-győzelmet vezet föl. A mérkőzés azonban másképpen alakult. Egy otromba belépő után a 26. percben kiállították Piquét, a Getafe pedig, vérszemet kapva, veszélyes támadásokat vezetett. A 67. percben aztán mégis eldőlt a meccs. Egy kontra során Messi és Xavi ketten vitték négy védőre a labdát, a helyzetet mégis tökéletesen "lejátszották". A két játékos egyik legnagyobb előadása volt ez; az egész videót végig kell nézni.

A négy megmutatott gólból a harmadik volt a legszebb, de a negyedik — bár azt nem Messi lőtte — még szebb volt. Ebben ugyanis megmutatkozott az a csapategység és intelligencia, amely nélkül a Barcelona nem lenne az, ami, és amelyet ma is örömmel látunk majd, ha Xavi nélkül, akkor is, vagy akkor talán még inkább.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://messianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr692430721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lionel85 2010.11.07. 21:21:52

Getafe - Barcelona 1-3, Piqué megint a kiállítás sorsára jutott, de ami fontosabb, Messi megintcsak gólt lőtt. :)

Lionel85 2010.11.07. 21:23:04

Getafe - Barcelona 1-3, Piqué megint a kiállítás sorsára jutott, de ami fontosabb, Messi megintcsak gólt lőtt. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.11.08. 12:03:05

@Lionel85:

Igen, ragaszkodnak a hagyományokhoz. Megint Piqué nehezítette meg a csapatnak a feladványt. :-)

Ne feledjük Messitől a két gólpasszt sem!

[Nota bene: ha érdekel e blog klónja, ahol több komment van: messianizmus.blog.nepsport.hu De persze egyelőre ez a blog is "teljes értékűen" működik.]
süti beállítások módosítása