HTML

Messianizmus

Olvasnivaló mindazoknak, akik fölnéznek Lionel Messire.

Friss topikok

  • Seňorita Szöszi: @luli10: Ó, nagyon köszönjük! :) Nem véletlenül van kint a te weblapod sem nálunk. Szerint is lá... (2011.07.21. 21:10) Nyílt levél, nyitott kérdések
  • Lionel85: Ebbe én is belegondoltam a napokban, pontosan az utolsó mondat utolsó részénél. Azaz, ha egyszer M... (2011.07.11. 19:41) Cry for me, Argentina!
  • Lionel85: Így van! Steaket kell enni ilyenkor. :D (2011.06.26. 08:58) 24
  • Seňorita Szöszi: @Lionel85: És reméljük utána is nagy lesz a jókedv. :) (2011.06.13. 19:58) Az edzőtáborból jelentjük
  • Lionel85: Örülök, hogy hosszú idő után született meg újra egy poszt, egy remek interjú. Gratula hozzá! (2011.05.24. 19:11) Messi felfedi titkait

2010.11.07. 00:48 Seňorita Szöszi

Hasonmások

Messi arca meglehetősen karakteres, és könnyen megjegyezhető. Ezért érdekes nagyon, hogy több híres emberrel is „összehozták” már mondván, hasonlítanak egymásra.

Az első Roman Polanski. A hasonlóság szerencsére csak külsőségekben mutatkozik meg, és az is csak a lengyel rendező Messi születése előtt húsz évvel készült képein. Valószínűleg az arcot uraló jókora orr és ehhez képest szerény méretű áll teszi. Továbbá a hasonló színek: viszonylag világos bőr sötét, dús hajjal. Az illúzióhoz hozzájárul, hogy alkatra is elég hasonló a focista és a filmes.
 
Európai és a filmszakmában dolgozik Leo második hasonmása is. Bár azt hiszem, itt csak két kép sikerült úgy, mintha osztoznának közös vonásokon. Gerard Depardieu egészen más karakter. Nagydarab, nagyhangú és bohém. De ez a mosoly, melyet a hasonmásokra specializálódott oldal vett észre, tényleg eléggé egyformává teszi az arcukat. Természetesen az orr-áll arány ebben az esetben szintén rásegít a hatásra. De más nem.
 
Amikor Lionel Messivel, az arccal, is megismerkedtem, első gondolatom az volt, pont úgy néz ki, mint Robert de Niro. Annyival pontosítanám ezt a megállapításomat, hogy főleg akkor szembeötlő – akkor viszont nagyon – ez a hasonlóság, ha a mosoly széles, az amúgy sem túl nagy szemek összehúzódnak, és kirajzolódnak a férfias vonalak az arcon.
 
 
A kapcsolatot azonnal megtaláltam, nagy kombinálás nem kellett hozzá. Mindketten olasz-amerikaiak. Csak de Niro USA-beli, Leo meg dél-amerikai. A dolog apró szépséghibája, hogy a színész többször elmondta, benne legalább annyi ír vér is csörgedezik, mint olasz (de a név kötelez, tehát digónak vallja magát); Messi ősei is már jó 120 éve elhagyták Európát, és semmi másban nem őrzik alconai felmenőik emlékét, mint nevükben és vonásaikban. Már nagyszüleinek is a spanyol volt az anyanyelve.
 
A blogfőnök szerint Lionelnek még focista előképe is akad, és nemcsak cselezési bravúrban, hanem arcvonások terén is. Nem is akárki! A leges-leghíresebb magyar ember, és talán a leglegendásabb focista, Puskás Ferenc.
 
 
Csöncsön szerint a csibészség kettejük között a legfontosabb párhuzam. Ezt én leginkább a tekinteten, a szemkörnyéken érem tetten, és persze a hajuk is hasonló.
Továbbá mindketten spanyollá honosított klubfocisták, csak Messi a rosariói Newell’s Old Boysnál kezdte, Öcsi meg Kispesten.
 
Karrierben azonban van két antagonisztikus ellentét. Először is Puskás a spanyol válogatottban is játszott, Messi viszont inkább szenved az argentinokkal, pedig már világbajnok is lehetne, ha elfogadja a spanyol szövetségi kapitány hívását. Másrészt – és ennél nagyobb különbözőséget a spanyol fociban nehéz lenne mai szemmel felfedezni – Puskás Öcsi a hatvanas években legyőzhetetlen Real Madridban játszott, Messi pedig a ma szinte legyőzhetetlen Barcelona csatára.
 
Az időutazások után, hiszen minden eddig bemutatott személy évtizedekkel idősebb Leónál, jöjjön valaki, aki ugyan nem túl híres, de legalább csak egy évvel idősebb a célszemélynél. Miguel „Messi” Martinez 24 éves barcelonai szerelő, akit kollégái vicce ébresztette rá arca különlegességére. Azon röhögtek ugyanis, hogy bizony a világválság közepette még Messi is kénytelen civil munkát vállalni, és játékautomatákat javít, amikor épp nincs meccs.
 
Miguel Martinez közepes híresség Spanyolországban, szerepelt pár show-ban, és természetesen magával Leóval is jóban vannak, legnagyobb rajongója pedig Zlatan Ibrahimović. Továbbá ő működteti az igen színvonalas www.messiadictos.com rajongói oldalt is, sajnos az utóbbi időben lanyhuló lelkesedéssel.
 
A kedves olvasó is látja a hasonlóságot, avagy csak a szemünk káprázik? Esetleg ismer más Messi-hasonmásokat? Várjuk a véleményeket!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://messianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr312429598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása