HTML

Messianizmus

Olvasnivaló mindazoknak, akik fölnéznek Lionel Messire.

Friss topikok

  • Seňorita Szöszi: @luli10: Ó, nagyon köszönjük! :) Nem véletlenül van kint a te weblapod sem nálunk. Szerint is lá... (2011.07.21. 21:10) Nyílt levél, nyitott kérdések
  • Lionel85: Ebbe én is belegondoltam a napokban, pontosan az utolsó mondat utolsó részénél. Azaz, ha egyszer M... (2011.07.11. 19:41) Cry for me, Argentina!
  • Lionel85: Így van! Steaket kell enni ilyenkor. :D (2011.06.26. 08:58) 24
  • Seňorita Szöszi: @Lionel85: És reméljük utána is nagy lesz a jókedv. :) (2011.06.13. 19:58) Az edzőtáborból jelentjük
  • Lionel85: Örülök, hogy hosszú idő után született meg újra egy poszt, egy remek interjú. Gratula hozzá! (2011.05.24. 19:11) Messi felfedi titkait

2010.10.20. 16:01 Csöncsön

A BL egyik különversenye

Miután ez a blog — mint írtuk is — Messiről szól, semmiképpen sem célunk fölmelegíteni egy parttalan és végeláthatatlan "ki a jobb, Messi vagy Cé?" vitát. Ettől függetlenül persze nem hagyhatjuk figyelmen kívül a két játékos különversenyét. A világ legjobb labdarúgója képzeletbeli trónjára ugyanis folyik a tülekedés, és az egyik (ha nem a) legnagyobb trónkövetelő még a személye iránt legelvakultabb ellenszenvvel viseltetők szerint is (vagyis például szerintem is) Cristiano Ronaldo. Láthattuk őt tegnap is játszani, a Real Madrid-AC Milan BL-meccsen; és bizony azt is láthattuk, hogy folyamatosan dobja Messi elé a kesztyűket.

Ebben a posztban Cristiano Ronaldo és Messi különversenyének egyik mozzanatára igyekszünk élesebb fényt vetni, külön kedvet csinálva egyben az esti BL-meccshez is.

Talán nem eléggé közismert tény, hogy a Bajnokok Ligája előző két kiírásának Lionel Messi volt a gólkirálya. Korábban efféle duplázásra — amióta BL a BL — csak Alessandro Del Piero, Raúl és Ruud van Nistelrooy volt képes [a BEK történetét is beleszámítva pedig rajtuk kívül még Gerd Müller]. Triplázásra (vagyis zsinórban három gólkirályi címre) azonban a BL történetében még soha senki, és a BEK-ben is egyedül csak Gerd Müller. Ez valami olyasmi, amire most Messinek akár lehetősége is nyílhat. Egyik legfőbb "akadályozója" ebben azonban éppen Cé Ronaldo lehet. Kettejük különversenye mindazonáltal nem csak az idei gólkirályi címről szól.

Hanem arról is, hogy ki előzheti meg majd Raúlt.

A Bajnokok Ligája örök góllövőlistája (ha a selejtező meccseket nem számítjuk) jelenleg így áll:

1. Raúl 66 gól
2. Ruud van Nistelrooy 60 gól
3. Andrej Sevcsenko 59 gól
4. Thierry Henry 51 gól
5. Filippo Inzaghi 48 gól
6. Alessandro Del Piero 45 gól
7. Fernando Morientes 33 gól
8. Didier Drogba 31 gól
9. David Trezeguet 29 gól
10. Roy Makaay 29 gól

Ha a selejtező meccseket is beleszámítjuk, a lista egy árnyalatnyit módosul; valamint akkor is, ha a BEK 1956 óta íródó történetét is figyelembe vesszük. Utóbbi számítás szerint tízbe férne Gerd Müller (62 góllal), Eusébio (54 góllal) és Di Stéfano (50 góllal) is. A részletesebb adatokért lásd a Wikipédia vonatkozó oldalát.

Hogy jön ide Messi és Cé?

Hát úgy, hogy reálisan nézve egyedül nekik van esélyük arra, hogy idővel "befogják" a listavezetőt. A tízben levő Drogbának már nincs annyi jó éve, hogy behozza bő harminc gólos hátrányát, a többieknek pedig lényegében már véget ért futballista karrierjük. Nem úgy Cristiano Ronaldonak és Messinek!

Messi 27, Cé 24 BL-gólnál jár eddig, és aligha gondolhatjuk komolyan, hogy ez a két szám a következő években nem fog folyamatosan hízni. Valószínűleg már az is komoly meglepetésnek számítana (ismerve mindkettejük gólérzékenységét), ha idén ez a két játékos nem törne be az első tíz mezőnyébe.

Messi tehát jobban áll ebben a különversenyben, méghozzá kétszeresen is; nemcsak több gólt lőtt, de két évvel fiatalabb is, azaz több ideje van még a góltermelésre. Leállni azonban nem szabad, ezt a tegnapi nap is jelezte, igazolta.

A magunk részéről nagyon drukkolunk, hogy az újfent elédobott kesztyűt újfent fölvegye Messi, és ismét növelje előnyét ebben a sajátos különversenyben. Hogy aztán az év végén Gerd Müller rekordját is beállíthassa majd. Az mindenesetre a jövő zenéje még. Egyelőre a koppenhágaiak védelmére kell kocentrálni.

Szólj hozzá!

Címkék: bl c. ronaldo


A bejegyzés trackback címe:

https://messianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr532386301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása