HTML

Messianizmus

Olvasnivaló mindazoknak, akik fölnéznek Lionel Messire.

Friss topikok

  • Seňorita Szöszi: @luli10: Ó, nagyon köszönjük! :) Nem véletlenül van kint a te weblapod sem nálunk. Szerint is lá... (2011.07.21. 21:10) Nyílt levél, nyitott kérdések
  • Lionel85: Ebbe én is belegondoltam a napokban, pontosan az utolsó mondat utolsó részénél. Azaz, ha egyszer M... (2011.07.11. 19:41) Cry for me, Argentina!
  • Lionel85: Így van! Steaket kell enni ilyenkor. :D (2011.06.26. 08:58) 24
  • Seňorita Szöszi: @Lionel85: És reméljük utána is nagy lesz a jókedv. :) (2011.06.13. 19:58) Az edzőtáborból jelentjük
  • Lionel85: Örülök, hogy hosszú idő után született meg újra egy poszt, egy remek interjú. Gratula hozzá! (2011.05.24. 19:11) Messi felfedi titkait

2011.07.08. 08:57 Seňorita Szöszi

Cry for me, Argentina!

Jópár évvel ezelőtt bejutottam a biológia tanulmányi verseny fővárosi fordulójába. Nem végeztem valami előkelő helyen, pedig hónapokig készültünk rá.
Az iskola igazgatónője behívott, és legnagyobb megdöbbenésemre szemrehányást kaptam.

Nem mintha a Kaán Károly biológiaverseny és a Copa América között túlzottan sok hasonlóság lenne. Ahogy kissé mókás lenne tizennégy éves énemet egy kétszeres aranylabdás profi focistához mérni, azért a fenti eset némileg megalapozza empátiámat Lionel Messi jelenlegi helyzetével kapcsolatban.
Elég ambivalens, ha a hátország rátámad a védencére.

Az argentin válogatott nem foghatja szétesettségét immár a hidegre vagy a nyitómeccs okozta nyomásra, mélyebb gondok vannak.

Amikor már Lionel Messi sem tud elvégezni egy szabadrúgást rendesen, és még ki is fütyülik a legeslegszűkebb pátriájában, akkor el kell gondolkodni azon, mi zajlik itt.

Az első reakcióm nekem is az volt, hogy ciki az a semmi, amit ez a kiváló játékosokból álló, de folyamatosan bénázó csapat mutat.

Aztán volt ez a szabadrúgás. Az, hogy a labda elszállt Brazíliába, mellékes. De Leo összeroppanása, és az argentin közönség lelketlen reakciója megdöbbentett.

Messi lehajolt, hogy erőt gyűjtsön, de alig akaródzott fölegyenesednie. Nem fizikailag volt fáradt, hanem ideigileg. De a közönség nem ismert kíméletet. Fújoltak és fütyöltek.

Ezek a dolgok összefüggnek egymással. Leót évek óta kínozzák Argentínában azzal, hogy nem elég fontos neki a nemzeti csapat.
Pedig dehogynem! Messi minden nyilatkozatában mond valamit származásáról. Arról, hogy Barcelonánál - ahol befogadták, segítettek rajta, és a világ legjobb játékosává nevelték - csak Argentínát szereti jobban.
Pedig az ottani klubok nem hittek annyira a tehetségében, hogy finanszírozták is volna kezelését.

Meggyőződésem, hogy Leo a hosszú Spanyol Bajnokság okozta fáradtságon kívül azért nem tud most szárnyalni, mert úgy várnak el tőle kimagasló teljesítményt, hogy nem hisznek benne. Ha csak jó, és nem zseniális, akkor már rosszízűen pusmognak róla. Ha pedig hibázik, ki is füytülik.

Leo eddig nem reagált a vádakra. Csak pozitív mondatok hangzottak el a szájából. De most kimondta, érzi, hogy nem szeretik.

Mi lesz, kedves kritikus argentinok, ha egyszer csak betelik a pohár Leónál is, és már ő sem szereti annyira a hazáját?

 Egyedül...

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://messianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr583056617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lionel85 2011.07.11. 19:41:46

Ebbe én is belegondoltam a napokban, pontosan az utolsó mondat utolsó részénél. Azaz, ha egyszer Messi megelégeli a dolgokat és lemondja a válogatottságot. Na akkor lesz sírás!
süti beállítások módosítása