HTML

Messianizmus

Olvasnivaló mindazoknak, akik fölnéznek Lionel Messire.

Friss topikok

  • Seňorita Szöszi: @luli10: Ó, nagyon köszönjük! :) Nem véletlenül van kint a te weblapod sem nálunk. Szerint is lá... (2011.07.21. 21:10) Nyílt levél, nyitott kérdések
  • Lionel85: Ebbe én is belegondoltam a napokban, pontosan az utolsó mondat utolsó részénél. Azaz, ha egyszer M... (2011.07.11. 19:41) Cry for me, Argentina!
  • Lionel85: Így van! Steaket kell enni ilyenkor. :D (2011.06.26. 08:58) 24
  • Seňorita Szöszi: @Lionel85: És reméljük utána is nagy lesz a jókedv. :) (2011.06.13. 19:58) Az edzőtáborból jelentjük
  • Lionel85: Örülök, hogy hosszú idő után született meg újra egy poszt, egy remek interjú. Gratula hozzá! (2011.05.24. 19:11) Messi felfedi titkait

2011.05.03. 15:32 Seňorita Szöszi

Csak a foci!

Hoznám vissza a labdát...Már önmagában vicces elfoglaltság volt, mikor a szilveszteri buli punnyadós szakaszában a Spanyol Bajnokság résztvevőit igyekeztünk elhelyezni Harry Potterék világában. A La Masía természetesen Roxford, Mourinho meg Voldemort - ez rögtön világos volt már akkor is.

Erre mit mond a kis védencünk, Lionel Messi a múltkori el clásico utáni érzéseiről? Hogy alig várta a meccs végét, mert már hosszú ideje meg akarta nézni a legeslegutolsó HP-film (Harry Potter és a Halál ereklyéi 2) előzetesét. Azt hallotta ugyanis, hogy Piton professzor nagyjelenete fantasztikus lett.

Tarthatnánk kamaszos nyegleségnek is Messi szavait. A valóságtól nem járnánk messze valószínűleg. Mert ez bizony egy elég kemény beszólás.
Csak épp nem a foci ellen - ahogy elsőre hallatszik ez a pikírt nyilatkozat - hanem a foci mellett.

Leót ugyanis a foci érdekli a legjobban, normál körülmények között sosem fordulna elő, hogy egy film fontosabb legyen, mint a játék. De mivel a legutóbbi el clásico sokkal inkább emlékeztetett iszapbirkózásra, mint focira, nem csoda, ha Leo alig várta a végét. Képzeljük el azt a frusztrációt, amelyet érezhetett a meccs alatt annak ellenére, hogy két gólt is rúgott! A másodikról ráadásul már most rebesgetik, Puskás-díj várományos lehet, akkora bravúr.

A clásico-dömpinget örömmel vártam, izgalmas meccsekre számítottam, de most meglehetősen csalódott vagyok. Nem tetszik, amit az elmúlt hetekben láttam. Sajnálatos, hogy a Madrid focin kívül mindenben le akarta nyomni a Barcelonát. Erőszakos és tisztességtelen módszerektől sem riad vissza eközben.
Sajnálaton, hogy Mourinho, akit egyébként ravasz embernek tartok, megalomániájában többszörösen túllőtt a célon. A saját csapatának is ártva ezzel. Érdekes, hogy az ős-barcás Cruyff-nak kell aggódnia a Madrid ázsiójáért.
Sajnálatos, hogy a Barca csak a legutolsó pillanatban eszmélt, de emiatt egyes játékosai egészen mélyre süllyedtek.

Messi viszont játszani szeret, és nem játszmázni. Az elmúlt három clásicón viszont csak nyomokban, csak röpke pillanatokra tért vissza a rivalizálás a két spanyolországi gigász között a focipályára. Volt minden más: beszólogatás, szabálytalanságok, sőt a két csapat kölcsönösen feljelentette egymást az UEFÁ-nál.

Csodálkozunk-e hát, hogy Leo inkább Harry Potterre kíváncsi, mint erre a cirkuszra? A foci, amit ő is, mi is szeretünk, eltűnt sajnos a pályáról. Így Leo sem érti, miért is van ő még ott. Ennél nagyobb kritikát pedig nemigen kaphat a sport: ha a legjobb és egyben legnagyobb focimániákus ennyire nem érzi jól magát a pályán.

Nem hiszek a csodákban, de bízom benne, ma Leo lelkesedése nemcsak azért tér vissza, mert profi és lojális a csapathoz, hanem mert végre játék is lesz a pályán kellemetlen, oda nem illő sallangok nélkül.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://messianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr92874679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása