HTML

Messianizmus

Olvasnivaló mindazoknak, akik fölnéznek Lionel Messire.

Friss topikok

  • Seňorita Szöszi: @luli10: Ó, nagyon köszönjük! :) Nem véletlenül van kint a te weblapod sem nálunk. Szerint is lá... (2011.07.21. 21:10) Nyílt levél, nyitott kérdések
  • Lionel85: Ebbe én is belegondoltam a napokban, pontosan az utolsó mondat utolsó részénél. Azaz, ha egyszer M... (2011.07.11. 19:41) Cry for me, Argentina!
  • Lionel85: Így van! Steaket kell enni ilyenkor. :D (2011.06.26. 08:58) 24
  • Seňorita Szöszi: @Lionel85: És reméljük utána is nagy lesz a jókedv. :) (2011.06.13. 19:58) Az edzőtáborból jelentjük
  • Lionel85: Örülök, hogy hosszú idő után született meg újra egy poszt, egy remek interjú. Gratula hozzá! (2011.05.24. 19:11) Messi felfedi titkait

2011.01.04. 17:26 Seňorita Szöszi

A kaptafánál maradni

Valaki valamikor kitalálta, hogy ez a kedves, kissé félszeg kölyök modellkedjen. Ha Pelé vagy Maradona kortársa lett volna - amit persze felettébb sajnálnék, hiszen akkor élőben nem láthatnám játszani, fejlődni - még nem kellett volna beállnia a divatfocisták sorába.

A Beckham utáni idők egyik médiajelensége azonban az, hogy a legfelső szinten mindenkinek meg kell mutatnia, teste nem csupán a labda hajkurászásának kedvéért lett szépen kidolgozva, hanem azért is, hogy jól lehessen fotózni.

Csakhogy a modellkedésnek szinte alig van köze a szépséghez. Nyilván nem hátrány, ha valaki jól néz ki, és persze elengedhetetlen a szinte tökéletes test is, amely egy élsportolónál adott.
De az igazán jó modellek nemcsak jótestű emberek, hanem van bennük valami plusz is. Ezt esetleg fotogenitásnak nevezhetnénk.
Arról nem is beszélve, hogy ez is egy szakma. Hiába tanul persze az agysebész egy kicsit többet, mire felnyithat egy koponyát, azért az sem árt, ha az ember megtanul mozogni és nézni, mielőtt a kamera elé áll.

Szegény Leo ugyan szépen megizmosodott profi karrierje során, de ez minden, ami a modellkedésre predesztinálja.
Végtelenül szimpatikus embernek tűnik, és sokan főleg személyiségének kvalitásai miatt gondolják úgy, hogy Messi mindig nagyobb lesz, mint a piperkőc Cristiano Ronaldo.

Csak a divatvilág nem a kedvességről és a szerénységről szól.
Leo bármennyire is helyes, bármennyire megtestesít egy alaptípust (aki, ugye, fölébreszti a lányokban, asszonyokban a védelmező anyaoroszlánt), látszik rajta, úgy hiányzik neki a fotózás, mint egy púp a hátára. Nem is jut a fotós eszébe jobb, mint a "Mosolyogj bárgyún!" - utasítás.

A net tele van Leo divatfotóival: az argentin cégek már régen lecsaptak rá. Ezek közül a legmélyebb bugyor nyilvánvalóan az alsógatyás képsorozat. Mivel Leót szeretjük, ezeket a képeket itt nem nagyon szeretnénk fölidézni, ahogy ezt egyszer már elmondtuk.

A másik nagy argentin ügyfél a Storkman cipőgyár, melynek immár harmadszor dolgozott Leo.
Ez az unalmas konzervatív ízlést kielégítő lábbelicég ráadásul nemcsak a modelljének választott amatőrt, de a stáb sincs a helyzet magaslatán a fotókat elnézve.

Azon túl, hogy az egész környezet elcsépelt, érdektelen és ingerszegény, hősünk úgy néz ki, mintha a kertészfiú belopózott volna a pampák királyának házába, és ott mikor megbizonyosodott róla, hogy tiszta a levegő, fel is próbálta a ruháit.

Külön elemzést érdemel ez a kép. Ez maga a nagybetűs katasztrófa, minden rossz rajta! Először is a színek: ez a bágyadt-türkiz kevés embernek áll jól, és Leo nem is tartozik közéjük.
Dehát, ugye, itt a cipőt akarják eladni. Én is szoktam zokni nélkül nyáron cipőt húzni, de nem egy ilyen vastag, komoly edzőcipőt. Erről az ember a bepállás és a lábszag szavakra asszociál. Nem vagyok reklámszakember, de mint profi vásárló mondhatom, ez nem győz meg.
De a legnagyobb baj a nadrág. És utalva a végzetes kimenetelű gatyás fotókra, nem az a bajom vele, hogy viseli.
Ezen a blogon alapvetően visszautasítunk minden törpézést, hobbitozást és hasonló tiszteletlenségeket, de ez a kép sajnos pontosan aláhúzza ezt a hatást. Alapszabály, hogy alacsonyabb embereknek tilos halásznadrágot húzniuk, mert a lábuk attól még rövidebbnek fog látszani. Ha valaki nem értené meg ezt az öltözködési intelmet, javaslom, mutassák meg neki ezt a képet.

Lionel Messi imidzse, hogy visszahúzódó, már-már szégyenlős. Ez még illene is ehhez a céghez, hiszen a stílusa éppen ez a jókisfiús biztonságosság.
Csak egy sikeres kampányhoz - hiába látszik ezen, fektettek bele pénzt - szarvashibákat nem kellene ejteni.
Ezek a cipők ugyanis nem no-name 18 éves adóniszok lábán kínálják magukat vevőknek, hanem bizony a világ legértékesebb lábain, a világ legjobb futballistájának lábain.
Aki ha már nevét adja ehhez a mókához (nyilván nem ingyen), akkor megérdemelte volna, hogy rászabják. Például a stylist ügyel arra, hogy Leo még női modellnek is alacsony volna. Pláne, hogy ezen a fotózáson nem is a ruhák játsszák a főszerepet.

Nem tudom, ki és miért gondolta jó ötletnek, hogy Messi a maga apró termetével és visszahúzódó személyiségével divattermékeket reklámozzék. Eddig még nem láttam olyan hirdetést, amelyben ez jól állt volna neki, ahogy a termék iránt sem korbácsolta az egekbe a gusztusomat ténykedése. Minden külső körülmény ellenére elsősorban azért, mert láthatóan ő sincs elragadtatva ettől a munkától. És ez a kényszeredettség minden mosolygástól függetlenül tetten érhető.

Azt kívánom Leónak, hogy egyszer legyen bátorsága nemet mondani egy-egy ilyen felkérésre. Egyúttal legyen olyan a menedzsmentjében, aki elmagyarázza a másik félnek, hogy nem arrogancia miatt nem vállalja Messi a dolgot, hanem mert ez nem az ő asztala. Szüksége már régen nincs rá. Vagy, ha mégis, hát széles a reklámozandó termékek spektruma.

4 komment

Címkék: reklám színes modellkedés


A bejegyzés trackback címe:

https://messianizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr572560429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lionel85 2011.01.04. 19:34:07

Tény, hogy Messi nem modellalkat és az is, hogy képei sem a modell-sztárokét idézi. Viszont attól lesznek egyedi a képei, hogy egy természetes ember, akinek nem ez az asztala, de mégis megállja a helyét, eladja a terméket. Nekem speciel a naci bejön, igaz, hogy tényleg rövidnek tűnnek benne a lábai, de maga a short nagyon jól néz ki. :) A felsőjének színe nekem se tetszik, annál inkább a helyszín. :P

Seňorita Szöszi 2011.01.10. 22:34:20

Annak a nadrágnak nagyon szép színe van. Csak a fazon nem az igazi. Leo egy jó alakú, fiatal fiú, csak épp nem magas. Ez nem egy megoldhatatlan feladat egy jó stylist számára.

Mindig nagyon félszeg az ilyen helyzetekben, és lehet, hogy pont ez lesz a védjegye.

Lionel85 2011.01.10. 22:37:16

Ahogy a mai díjátadón is félszeg volt, támasztotta a pultot és kinyújtotta a nyelvét. :D Nem kicsit volt zavarban. :) MESSI ARANYLABDÁS!!!

Seňorita Szöszi 2011.01.10. 22:50:44

@Lionel85:
Teljesen meglepte a dolog. De mindenkit. Guardiola sem számított rá, amikor felolvasta a nevét.

Messi ISMÉT aranylabdás!
süti beállítások módosítása